Ons fokdoel:
Ons fokdoel.
Ik ga proberen iets uit te leggen. Wanneer je als fokker de vraag krijgt of we ook een bepaalde kleur hebben met een wit vlekje op de borst en een wit puntje aan de staart met fleece vacht en 40 cm, kan ik alleen maar zeggen, misschien...
En ja, ik hou ook van mooie honden en ik heb ook wensen ( een boekenkast vol) maar we hebben te maken met 2 ouderdieren en een pakket aan chromosomen.. en soms is het pupje compleet je wens, dat is mooi! Maar wij fokken niet om de wens van mensen na te streven. Dat klinkt onaardig, maar wij fokken om een ouder paar te verbeteren. Kwaliteiten en min punten naast elkaar te leggen en te verbeteren. Dat vind ik dan ook het leukste aan fokken, kijken of het gelukt is en dan een pup aanhouden om nog meer te verbeteren. Daar denken we zeer zorgvuldig over na. Daarnaast en zeker niet onbelangrijk, het karakter. Je hebt niets aan een mooie hond met een naar karakter.
Wij gunnen een pup graag aan mensen met een hulpvraag ( dus hulphonden) dat wetende, snapt een ieder dat daar bepaalde eisen aan hangen. Deze mensen hebben ook altijd voorrang op de ' wachtlijst ' . En zijn er pups in hetzelfde nest die gewoon huishond worden. Die zijn niet minder ofzo, maar zijn op dat moment minder geschikt voor het gevraagde doel.
Wij hebben daarom ook de middelmaat hoogte.
Nog een doel is om zo fijn mogelijke vachten te krijgen, die goed te verzorgen zijn. Daar gaan soms generaties overheen.
De labradoodle bestaat uit 5 rassen oa de labrador, de poedel en de cocker. Soms is het verstandig om gezondheidsredenen en laag inteelt % EN de vacht een terug kruising te doen met 1 van bovengenoemde rassen. Wij kiezen dan persoonlijk soms voor de cocker, vanwege de vacht, de looks en het karakter om deze in de poedel of labradoodle te kruisen. Uiteraard ook de Australian labradoodle. De resultaten zijn er, en de toekomstige nestjes (hopelijk) ook. Hoe noemen we deze honden: Australian Labradoodles. Doodles . Labradoodles. Cockapoo's. Alle labradoodles die bij de Wala geregistreerd zijn zoals op deze pagina te zien zijn, voldoen aan de gezondheidseisen van de Wala en zijn er 5 generaties bekend op hun stamboom. Zo hebben wij dus controle vanuit een fokvereniging en fokken wij met de kennis die wij hebben over de voorouders! Niet zoals vele mp doodles zonder enige achtergrond, met alle gevolgen van inteelt etc. Fokken doen wij niet voor morgen, maar voor over 5 jaar.
​
​
​